Ne puteți împartăși începuturile dvs. în domeniul hairstyling-ului?
Înainte să aleg această meserie, cred că ea m-a ales pe mine, acum aproape 20 de ani. De atunci conștientizez tot
mai mult cât de bine mi se potrivește ceea ce fac, că mă bucură zi de zi și îmi dă un sentiment de împlinire. Inițial, am vrut să plec din țară și mă gândeam că o meserie practică îmi va fi utilă. Între timp, hairstylingul a devenit pasiune, iar de plecat nu se mai pune problema, călătoresc destul de mult, iar la Paris, unde îmi doream să ajung, merg constant. În plus, sunt atașat de oaspeții mei, colaboratori, colegi de breaslă.
Dacă v-ați descrie în câteva cuvinte, care ar fi acelea?
Partea aceasta cu descrierea personală îmi pare cea mai dificilă, mai cu seamă când realizezi că ești în continuă schimbare, că uneori anumite lucruri ajung să nu îți mai placă sau să nu ți se mai potrivească și că încă te descoperi, chiar dacă multe dintre valori rămân imuabile.
Pot spune că am căutat mereu să evoluez, să nu rămân mult în zona de confort, să mă întreb mereu dacă sunt fericit, să fac lucruri care mă bucură zi de zi, să nu aștept week-endul, să mă reinventez, să ajut când mi se cere, să caut sensuri și să nu mă înrăiesc.
Care sunt motivele pentru care ați ales această meserie, ați putea să o înlocuiți?
Cum spuneam, am zilnic un sentiment de satisfacție: fac ceea ce îmi place și mă bucură să contribui la starea de bine a oaspeților mei; mulți dintre ei sunt deja prieteni, având în vedere că vin de 20 de ani. Schimbările în viață pot începe cu o tunsoare, iar una executată corect, la momentul potrivit, nu se uită. Oricât de prost poate începe o zi, văzând atâtea zâmbete, nu ai cum să o închei tot prost.
Sigur aș putea să înlocuiesc ceea ce fac, iar dacă rămân tot în zona de creație, mă pot adapta și pot schimba dacă trebuie, însa nu se pune problema la acest moment.
Ce vă inspiră în hairstyling?
Totul: inspirația poate fi ca o picătură care se prelinge sau alteori o caut, o descopăr, o studiez.
Mă poate inspira culoarea tenului, a ochilor, a părului natural, comunicarea pe care o am cu persoana din față sau poate o pată de benzină pe asfalt care a căpătat tot felul de reflexe și care m-a inspirat atunci când am realizat lucrarea pentru TRENDblast, cu care am câștigat competiția internațională.
Aveți un mentor? Daca, da, cine?
Nu am un mentor. Caut să am un stil personal și o viziune. Dar am un drum al meu, am o poveste, am oameni speciali în jur cu care mă intersectez, care mă inspiră sau cărora le cer sfatul. Îmi place să călătoresc, să testez produse, să schimb păreri cu colegii de breaslă.
Ne puteti spune, pe scurt, povestea salonului dvs.?
Întâi a fost ideea, eram într-o zonă de confort și aveam nevoie de altceva pentru a evolua. Iar partnerul meu, Vlad, a materializat aproape toate ideile și le-a făcut să se întâmple. Eu am cerut să fie și a venit. Nu singur, ci prin oameni/prieteni, colaboratori. Ioana Bițin mi a deschis ochii cu privire la poveste: suntem la etajul 5, nr. 11, iar eu sunt născut pe 5.11. Stilul este unul curat, industrial-nordic datorat Irinei Meliță și lui Ștefan Simion, arhitecți parteneri la Poster_Architects. De aici Studio55 beauty salon.
Suntem printre primii din România care au expus artă contemporană și modernă într-un spațiu alternativ cum este salonul de frumusețe. Facem asta de cinci ani, timp în care am prezentat peste 10 artiști și grupări artistice locale.
Ce înseamnă pentru dvs. un păr frumos? Clientul ar trebui să opteze întotdeauna pentru noile tendințe?
Un păr frumos este unul în armonie cu trăsăturile și spiritul persoanei. Frumos poate fi sănătos și lucios, însă am învățat să îmi păstrez orizonturile libere și fără tipare. Frumos înseamnă bine în pielea ta. Iar când ești bine cu tine se vede și se simte. Iar părul devine o extensie a acestei stări. Dar și când ai o stare proastă, părul te poate scoate din anonimat, îți poate da, fie și temporar, un sentiment de bine. În România suntem destul de bine conectați și în tendințe, însă mereu apreciez când persoana de pe scaun are un stil personal sau măcar îl caută.
Cine este omul din spatele hairstylist-ului?
Același de la a doua întrebare.
Încă mă descopăr și evoluez și fac greșeli și învăț. Sigur mai bun profesional ca acum 20 de ani. Și mai așezat și mai organizat. Însă tot rămâne loc pentru mai bine.
Ne puteți spune care sunt cele mai mari mulțumiri aduse de această pasiune/meserie?
Dincolo de zâmbete și multe mesaje care îți fac ziua mai frumoasă, suntem mai mult decât meseria noastră. Pe scaunul nostru se pot așeza de la un student/ă până la un președinte de țară. Am avut ocazia să cunosc oameni deosebiti, mulți mi-au rămas prieteni, uneori am organizat party-uri și am conectat oameni care erau pe aceeași frecvență, alte ori am dat o cină caritabilă și am strâns o sumă importantă pentru copiii din centre de plasament și, sigur, călătoriile au căpătat alt sens.
Însă faptul că lucrez cu oameni (chiar daca poate fi și dificil uneori), că pot să creez ceva cu mâinile mele și să materializez pe părul lor o viziune, că pot să le aduc un zâmbet, rămâne cea mai mare mulțumire.
Un păr natural, simplu, bine îngrijit sau culori excentrice, îndrăznețe. Ce alegeți?
Fără tipare! Totul este personalizat! Pot să execut ceva natural, îndrăzneț sau chiar extravagant; pot tunde vârfurile sau rade. Totul ține de comunicare și nu încep nicio manoperă fără a discuta cu persoana din față.

Un păr frumos este
unul în armonie cu
trăsăturile și spiritul
persoanei.