Project Description

Înca din anii ‘20, coafurile au început sa creeze mari controverse.
Într-o perioadă în care femeile purtau părul lung, și așa trebuiau să rămână, iată că o coafură anume, numită simplu ”Bob”, a creat nenumărate dezbateri.
Totul a început încă din anul 1909, când un coafor francez, Antoine de Paris, a inventat tunsoarea Bob, considerată cea mai versatilă tunsoare a tuturor timpurilor, deoarece reușește să inspire și să se reinventeze, fiind în topul tendințelor mondiale an de an.
Versatilitatea tunsorii, multitudinea posibilităților pe care le au coaforii de a crea forme și texturi în funcție de personalitățile diferite ale clientelor, fac din tunsoarea Bob – regina tunsorilor.
În America, „furia tunsorilor scurte” a început încă din 1915, când o frumoasă și celebră dansatoare – Irene Castle, și-a tuns părul în stilul Bob (și asta din comoditate), nebănuind că avea să revoluționeze felul în care femeile vor purta părul în anii ‘20. Tunsoarea avea să se numească Castle Bob, după numele ei și a constituit punctul de plecare în ceea ce avea să devină „revoluția părului tuns scurt”.
Anul 1920 a marcat apariția pe marele ecran a „Bobului” prin actrița de origine americană Coleen More, vedetă a filmelor mute, care a apărut cu această tunsoare.
Dar cel care avea sa ducă Bobul la ceea ce reprezintă el astăzi, atât pentru coafori, cât și pentru cliente, după anii ‘70, a fost VIDAL SASSOON.
Bobul dă posibilitatea de a-ți alege ceea ce-ți dorești și ce ți se potrivește: asimetrie, ondulație, tot părul sau numai la vârfuri, texturat, cu breton lung, scurt sau asimetric.

Tendința anului 2013: – tunsori lejere și casual (de la cocuri neglije, cozi de cal, împletituri)
– dispare trendul aspectului aranjat.

BOBUL ANULUI 2013

Propunere: – BOBUL, cu multă mișcare, texturat, ondulat, care se poate purta cu orice ținută, atât casual, elegantă sau sport;
– lungime: – păr scurt sau mediu – se potrivesc foarte bine ținutelor casual sau office, atât vara, cât și iarna;
– calota cu volum și ondulată sau texturată;
– ceafa – dreaptă sau cu volum;
– laterale – simetrice sau asimetrice, ondulate sau texturate.

Inspirație: – filmul „Marele Gatsby”

Propunere: Gabi Andrei –NEW ANDREI STYLE,2012.

Colecția Bob Forever III a fost prezentat publicului brașovean în
spectaculoasa locație a clubului Kasho.
Vestimentație: Sonia Trifan
Fotograf: Ruben Stir & Remake Artworks
Machiaj: Mădălina Scântee – Salon Crystal Cosmetics București